Уредница "Национала" о убиству Пуканића

Иво Пуканић намеравао да сведочи против Владимира Загореца, тврди главна и одговорна уредница "Национала" Сина Карли у интервјуу бечком дневнику "Стандард".

Према Карлиним речима Пуканић, који је убијен прошлог месеца, планирао је да сведочи против Загореца, којем се суди због проневере државног новца.

Карли је указала да је Пуканић у "Националу" обелоданио серију скандала, који су водили ка нестанку ултрадесничарског крила у ХДЗ-у, као и да је 2002. написао серију чланака о дуванској мафији на Балкану.

Последњих година у недељнику који је издавао Пуканић обелодањена је и илегална трговина оружјем током 90-тих година као и проневера новца Министарства одбране Хрватске, подсетила је Сина Карли.

"Наша новина је објавила чланке у којим доказујемо умешаност Загореца", објаснила је уредница "Национала" и подсетила да је Загорец, још пре изручења из Аустрије, најавио да ће његов повратак "отворити Пандорину кутију".

Према речима Сине Карли полиција треба да установи да ли су убиства Иване Ходак и Иве Пуканића повезана, и да ли имају везе са састанком специјалног изасланика Стјепана Месића и Загореца пред његово изручење.

Карли је уједно одбацила сумње да је убиство Пуканића једна врста крвне освете за убиство Ходакове, јер је имао тесне контакте са олигархом Хрвојем Петрачом.

"То су неосноване спекулације. Убиство Пуканића било је планирано месецима пре убиства Ходакове", подвукла је Карли и навела да после убиства није било директних претњи "Националу", али да је добила лично обезбеђење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво