Вербални сукоб албанског државног тужиоца и амбасадора САД

Албански државни тужилац Адријатик Љаља ушао је у оштар вербални сукоб са амбасадором САД у Тирани Доналдом Луом, који га је оптужио да омета реформу правосуђа, кључну за напредак Албаније на путу ка ЕУ.

Љаља је у саопштењу достављеном агенцији АП оптужио америчког амбасадора да уценама и притисцима покушава да манипулише јавним мњењем и ослаби институције у Албанији.

Претходно је Лу оптужио Љаљу за противљење реформи правосуђа и за кршење устава нетранспарентним избором и именовањем чланова правосудног савета.

Амбасадор САД је најавио и да ће америчке и европске судије и тужиоци следеће недеље доћи у Тирану како би проверили реформски процес и процес именовања правосудних званичника у извршним органима.

Претходно је америчка амбасада саопштила да је ускратила визе неким албанским тужиоцима и судијама, међу којима су, како се испоставило, и Љаља и његова супруга. Амбасада је навела да ће наставити да користи свој ауторитет за унапређење борбе против корупције у Албанији.

Председник Албаније Бујар Нишани одбио је да се састане са америчким амбасадором.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи