Хан: Македонија у ЕУ након решења спора у вези са именом

Европски комесар за проширење и политику суседства Јоханес Хан изјавио је на Парламентарној скупсти Савета Европе у Стразбуру да очекује убрзо формирање нове владе у Македонији, али да чланство у Унији те земље мора да се реши кроз превазилажење спора у вези са именом.

На питање британског посланика Марка Причарда, из групе европских конзервативаца и реформиста, да ли се може одредити тачан датум за чланство Македоније у ЕУ, Јоханес Хан је подсетио да су у оквиру тог процеса одржани ванредни избори, а да се сада очекује формирање власти.

"Надам се да ће Македонија ући у фазу транзиције која ће јој омогућити да добије владу која може да се ослони на парламентарну већину, која ће моћи да омогући напредак земље на путу ка чланству у ЕУ, али и да реши питање имена", рекао је Хан, пренели су македонски медији.

Указао је да је за решење тог вишегодишњег спора који Македонија има са Грчком око имена македонске државе неопходна парламентарна већина.

Хан је рекао да очекује напредак у формирању македонске власти већ у наредним седницама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи