Додик: Aмеричка страна већ показала добру вољу

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је званична Бањалука већ остварила контакте са новом администрацијом САД и да очекује добру сарадњу, истакавши да је америчка страна већ показала добру вољу.

"Ти контакти су били видљиви чак и у периоду када сам добио позив за инаугурацију (америчког председника Доналда Трампа), што је био, чини ми се, основни разлог зашто се убрзано кренуло у причу о санкцијама против мене."

"Очекујемо да ћемо са новом америчком администрацијом радити боље и да ће бити много више разумевања", истакао је Додик за Tелевизију Хепи, преноси РТРС.

Председник Српске је назвао спекулацијама писање сарајевског Дневног аваза да ће му, након САД, санкције увести и немачка влада, заједно са партнерима из ЕУ.

"Из Сарајева не можете ништа друго да очекујете него то да вам желе све најгоре. Тако да је то у сфери спекулација", навео је Додик.

Рекао је да је уверен да му Европа неће увести санкције, нити да има разлога за тим.

Коментаришући посету председавајућег Савета министара БиХ Дениса Звиздића Србији, Додик је рекао да поздравља такав вид сарадње и да је добро да се воде разговори између свих институција у региону, наводећи да је премијер Србије Александар Вучић иницирао те разговоре.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи