Ухапшен могући саучесник Аустријанца албанског порекла који је планирао напад

У немачком месту Нојс у покрајини Северној Рајни Вестфалији ухапшен је наводни саучесник Аустријанца албанског порекла који је у Бечу планирао бомбашки напад, а који је притворен у петак.

Министарство унутрашњих послова Аустрије потврдило је да постоји веза између хапшења у Нојску и ухапшеног у Бечу.

Према писању немачког магазина Фокус“ специјална јединица немачке полиције СЕК упала је у стан осумњиченог, а информација о њему дошла је из Беча.

Ухапшени је у Немачкој наводно планирао бомбаши напад на полицију и војску.

Истрага је показала да је имао близак контакт са Аустријанцем албанског порекла, и да су у Нојсу заједно експериментисали производњом експлозива.

Државно тужилаштво у Дизелдорфу је против саучесника бечког терористе издало налог за хапшење због сумње да је припремао тешка дела угрожавања државности и насиље.

Такође је привремено лишена слободе и његова супруга, а заплењени су рачунари, мобилни телефони.

Аустријанац, који је лишен слободе у петак, имао је везе са радикалним албанско-исламистичким кругом и он је у суботу смештен у истражни притвор.

Наводно је, током саслушања, признао да је присталица Исламске државе, као и да је преко интернета скупио информације о прављењу експлозива.

Он је ухапшен након што се вратио из Немачке, а против њега је у току истрага због припремања терористичког напада, као и чланства у терористичкој организација.

Планирао је, како преносе медији, да спроведе бомбашки напад на неко јавно место или подземну железницу, где би изазвао већи број жртава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво