Аустријанац албанског порекла признао да је планирао напад

Током саслушања Аустријанац албанског порекла је признао да је намеравао да изврши бомбашки напад на подземну железницу у Бечу или на неком другом јавном месту.

Према писању бечког дневника Кронен цајтунг он је рекао да је на интернету пронашао упутство за израду експлозива и да је намеравао да изврши напад на подземну железницу или на неком другом, веома посећеном, јавном месту у Бечу.

Осумњичени, који ће за неколико дана постати пунолетан, одрастао је у месту Нојнкирхен.

У пубертету је имао бројне проблеме, а починио је и више кривичних дела – од крађе до наношења телесних повреда.

Пошто је био незапослен све је више упадао у радикализовано друштво.

Очигледно је био велики симпатизер Исламске државе, а на свом Твитер налогу је хвалио исламистички масакр у једном америчком ноћном клубу.

Његови суседи су згранути и потпуно изненађени што је неко ко живи поред њих био спреман да изврши бомбашки напад.

Аустријска полиција тренутно трага за осталим терористичким ћелијама, или саучесницима, а утврђено је да је младић путовао широм Европе.

Иначе, у Аустрији постоји снажна салафистичка сцена, а како преносе медији, међу главним личностима су Мухамед М. и Тутинац Мирсад Омеровић.

Мухамед М. је отишао у рат у Сирију, где је међу водећим личностима Исламске државе, а Омеровић се налази у притвору након што је осуђен на 20 година затвора због врбовања бораца за Исламску државу, као и њено финансирање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи