Ал Џазира: Ниједна држава ЕУ није за санкције Додику

Ниједна држава чланица Европске уније није предложила придруживање америчким санкцијама против председника Републике Српске Милорада Додика, наводи "Ал Џазира Балканс" позивајући се на дипломатске изворе из Брисела.

Наводи се да је данас одржан редовни састанак радне групе дипломата држава чланица Уније, при чему се разговарало и о реакцији ЕУ на санкције Додику.

Иако су дипломате завршиле састанак једногласно сложни да се и даље помно прати развој догађаја у РС, ниједан од њих није предложио придруживање америчким санкцијама.

Ал Џазира подсећа да су Додику санкције уведене пре неколико дана, а америчка амбасадорка у Босни и Херцеговини Морин Кормак образложила је такву одлуку Додиковим кршењем одлуке Уставног суда БиХ о прослави Дана РС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво