Мектић: Није било противзаконитог деловања Обавештајно-сигурносне агенције

Министар сигурности БиХ Драган Мектић оценио је изузетно значајним за целокупне односе Босне и Херцеговине и Србије то што је Заједничка комисија за надзор над радом Обавештајно-сигурносне агенције БиХ данас утврдила да ОСА ни на који начин није деловала противзаконито.

Обавештајно-сигурносна агенција (ОСА) у свом деловању није предузимала било какве незаконите мере и радње, а званичници Србије нису прислушкивани, рекао је Драган Мектић за Фену.

"То је веома значајно због тога што је у последњих неколико дана један број појединаца, а ту пре свега мислим на Стевандића, Галијашевића и још 'неке тзв. експерте', тврдио да је било тајног, неовлашћеног прислушкивања, односно 'оперативног продора према Србији', оптужујући притом кадрове из реда српског народа у оквиру овлаштене агенције, а данас је то демановано", рекао је Мектић.

Дезинформације су, рекао је, пласирали појединци, а оне су утицале на однос двеју земаља на политичком и безбедносном нивоу.

Мектић очекује да ће након завршетка споменуте истраге Србија и БиХ наставити да граде и унапређују односе у атмосфери поверења и на обострано задовољство.

Министар је позвао надлежно тужилаштво да, сада када је утврђено да је документ ОСА-е законит, односно да ова агенција ни на који начин није деловала протузаконито, промтно реагира и утврди одговорност појединаца који су поверљиви документ "изнели у јавност".

Чланови Заједничке комисије за надзор над радом ОСА-е БиХ разговарали су у Сарајеву са челницима ове агенције о питањима у вези с предметом кодног назива "Ушће", а након састанка је истакнуто како је утврђено да није било прислушкивања грађана и функционера Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара