Хрватска војска предвиђа набавке од 170 милиона евра

Министарство одбране Републике Хрватске (МОРХ) је у финансијском плану за ову годину предвидело да издвоји око 1,3 милијарде куна (око 172 милона евра) за набавке.

У министарству је представљен план набавке за ову годину, пише хрватски Дневник.

У плану се истичу: наставак поступка набавке убојитих бојних средстава, ремонт хеликоптера Ми-171СХ, набавка инжењерске опреме, војних камиона и цистерни, делова за оклопна возила, опреме за комуникацију, генерална ревизија тенка М-84, изградња и адаптација објеката и инфраструктуре, те набавка одеће и обуће.

Из ранијег периода МОРХ има обавезу изградње бродова, набавке и ремонта самоходних хаубица ПЗХ2000, набавке хеликоптера ОХ58-Д "кајова вориор" као и изградње неколико објеката.

У МОРХ-у кажу да се годишње спроведе око 1.000 поступака набавке а годишњи планови набавке објављују се на интернет страницама министарства да би се заинтересовани могли припремити за учешће у надметањима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи