Изетбеговић: Санкције Додику шамар за целу БиХ

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да су санкције америчке администрације Милораду Додику шамар за целу БиХ, чему је како каже, сам допринео својим изјавама и понашањем протеклих месеци.

Бакир Изетбеговић je навео да је то порука свима који мисле да могу да раде шта хоће, да провоцирају и прелазе црвену линију.

„"Оно што је Додик урадио било је погрешно", рекао је Изетбеговић и додао да порука САД није погрешна, већ напротив да је добра чак и за Додика, не би ли стао и зауставио неке процесе.

"Погледајте како се понашао према високом представнику међународне заједнице, према миру и стабилности“, рекао је Изетбеговић новнарима у Сарајеву.

Упитан да каже да ли се може десити да нова америчка администрација промени мишљење, Изетбеговић је рекао да је то одлука америчке владе те да је она дуго и темељито припремана.

„Што се тиче других ствари, не могу знати шта ће се десити“, рекао је Изетбеговић.

На питање мисли ли да ће још неко од босанско-херцеговачких политичара бити подвргнут санкцијама америчке администрације, Изетбеговић је рекао да чисто сумња, те да нико осим Додика није прешао црвену линију.

На констатацију да Хрвати у БиХ све више причају о трећем ентитету у БиХ, Изетбеговић је рекао да то није ништа страшно те да свако поставља вискоке захтеве како би добио оно што му треба.

Упитан да ли мисли да ће и друге земље чланице ЕУ увести санкције Додику, Изетбеговић је рекао да не зна, и да ће чланице ЕУ заједнички донети одлуку о томе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи