Дудаковић: Сваки млади Бошњак треба да купи униформу

Генерал такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић на скупу Бошњака у Луксембургу посвећеном геноциду у Сребреници, изјавио је да "сваки Бошњак са 17 година мора себи да купи униформу, чизме, врећу за спавање и ранац". Поручио да су Бошњаци олако напустили служење војног рока.

Скуп у Луксембургу организовао је "Одбор за обележавање 11. јула Дана сећања на 'жртве геноцида у Сребреници'", који окупља 15 бошњачких организација и асоцијација из те земље, преноси Радио Сарајево.

Дудаковић је рекао окупљенима да су Бошњаци "олако напустили служење војног рока".

"Ја ћу отворено рећи да сваки Бошњак са 17 година мора себи купити 'алфа униформу', чизме, врећу за спавање, ранац и крај приче. Као што имамо физичку културу, радну културу, културу исхране, морамо развијати културу памћења и културу одбране", поручио је Дудаковић окупљенима.

Дудаковић је критиковао руководства Републике Српске и Србије, oценивши да је 9. јануар "датум када су Срби најавили геноцид над Бошњацима", наводи се на порталу Радио Сарајева.

"И будем ли им био потребан сутра, нека знају да ћу се опет борити. Поставља се питање хоће ли постојати критична маса патриота да одбране Босну? Има је и та снага се види", истакао је Дудаковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво