Први ударац за Груевског, Ахмети против "десорошизације"

Демократска унија за интерграције Алија Ахметија не слаже се са планом ВМРО-ДПМНЕ око "десорошизације" Македоније, наводећи да државни органи имају право да се баве финансирањем невладиних организација, али не и са њиховим деловањем.

Партија Алија Ахметија је овакав став изнела у седмици током које треба да почну озбиљни преговори две странке око формирања нове владе.

"Невладиним организацијама треба омогућити да несметано делују. То се односи и на Фонд за отворено друштво. Државни органи имају право да реагују само у случају да постоје сумње везане за финансирање или уколико је деловање тих организација супротно закону", наводи Демократска унија за интергације.

Изјава из редова партије Алија Ахметија уследила је свега неколико часова пошто је Груевски, најављујући формирање нове владе, рекао да ће се залагатио за "десорошизацију" Македоније и отварање врата невладиним организацијама које нису ни под чијом контролом.

ВМРО-ДПМНЕ је на изборима 11. децембра освојио 51 мандат у Собрању, односно дест мање од потребне вечине за састав нове владе. Груевски има још 13 дана да убеди Ахметија да уђе у нови кабинет.

Ахметијева партија је на изборима освојила 10 посланичких места.

Главна опозициона странка, СДСМ освојила је 49 мандата на изборима и чека исход преговора Груевског и Ахметија, пре него што добије шансу да преговара о формирању нове владе у Македонији.

Македонски парламент, Собрање има укупно 120 посланика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво