Обележена годишњица страдања Срба у Скеланима

Код Централног споменика српским цивилима и војницима у Скеланима код Сребренице обележено је страдање 305 Срба из тог места и околних села током рата у БиХ.

На данашњи дан 1993. године у Скеланима је убијено 69 Срба.

Од укупно 305 Срба из Скелана убијених у рату у БиХ, више од половине били су цивили, жене, деца и старци. Више од 30 особа је нестало, а четворо још није пронађено.

Парастосу је присуствовало неколико стотина становника средњег Подриња, као и делегације Владе РС и Борачке организације РС.

Јаке муслиманске снаге из Сребренице са неколико хиљада војника под командом Насера Орића, упале су у зору 16. јануара 1993. године у српска села Кушиће, Ћосиће, Калиманиће, а потом и Скелане, убијајући српске становнике у тим местима и палећи и пљачкајући њихову имовину.

Та убиства нису обухваћена оптужницом у судском процесу који се пред Судом БиХ води против Насера Орића и његових сарадника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи