Експлозив на барском гробљу грешком активиран дан раније?

Иако је вештачењем утврђено да је експлозив, који је у јуну експлодирао на барском гробљу, постављен испред породичне гробнице Стојановића, извори из безбедносних служби верују да је мета био Јово Ђуровић, брат покојног Луке Ђуровића, јављају подгоричке "Вијести".

Иза експлозије, која је 17. јуна одјекнула на барском гробљу Гвозден брег стоји мафија, а мета су били чланови породице страдалог Луке Ђуровића, који је важио за шефа једног од најмоћнијих барских кланова, потврђено је подгоричким Вијестима из више безбедносних извора.

Како ти извори објашњавају, цео случај је оперативно заокружен али немају и доказе којима би поткрепили своја сазнања, те је питање хоће ли икада успети да их прибаве.

Према њиховим сазнањима, мета је био Лукин брат Јово Ђуровић, за ког се верује да је наследио његово место.

"По оперативним сазнањима, експлозив је требало да буде активиран сутрадан - 18. јуна, када су организатори овог дела веровали да ће породица Ђуровић посетити гробље, јер су тог дана биле Задушнице. Све је било испланирано до последњег детаља а експлозив је постављен тачно на месту одакле би приликом активирања, ако не убио, онда макар повредио чланове породице Ђуровић", пишу Вијести.

Ипак, како се наводи, особа која је требало да активира експлозивну направу није послушала савет да мобилни телефон којим је требало да буде активирана бомба не укључује до Задушница.

Починилац је занемарио упутство и упалио мобилни телефон 17. јуна. Пријемом поруке од мобилног оператера дошло је и до активирања експлозива, који је разорио неколико гробова, међу којима Луке Ђуровића, Андрије Мрдака и породице Стојановић – за коју се на почетку веровало да је била мета, због места где је експлозив био постављен.

Лист пише да постоје оперативна сазнања о томе да ово дело носи потпис мафије, међутим званичном истрагом ништа није конкретно утврђено.

"У току увиђаја извршена су неопходна вештачења и обављена саслушања више лица. У току увиђаја за сада није утврђена мета напада", наводи се у одговорима Основног тужилаштва Бар.

Лука Ђуровић је погинуо у саобраћајној несрећи која се у октобру 2013. догодила након излаза из которског тунела Врмац. Његово име се налазило у "Белој књизи" организованог криминала у Црној Гори, где је полиција навела да је био вођа најјачег криминалног клана у Бару.

Иако је годинама повезиван са бројним сумњивим пословима, али и мафијашким ликвидацијама, Ђуровић никад није хапшен због било ког кривичног дела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи