РС због увреда прекида комуникацију са Инцком

Влада Републике Српске саопштила је да ће прекинути сву комуникацију и односе са високим представником у БиХ Валентином Инцком и ОХР-ом све док се не извини српском народу због изречених увреда, односно због поређења 9. јануара, Дана Републике, са даном оснивања Независне Државе Хрватске, преноси РТРС.

На данашњој седници, Влада Републике Српске је прихватила иницијативу и захтев удружења и организација од јавног интереса за Српску, проистеклих из одбрамено-отаџбинских ратова. Од Инцка се тражи да се извини српском народу због изречених увреда.

Влади су упутили захтев Борачка организација Републике Српске, Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Савез логораша Републике Српске, Савез организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске и Удружење ампутираца УДАС.

У саопштењу се додаје да су захтев упутили и Савез удружења бораца Народноослободилачког рата Републике Српске, Удружење "Јасеновац  – Доња Градина" из Бањалуке, Удружење жена жртава рата Републике Српске и Удружење грађана "Ветерани Републике Српске".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије