Иванић очекује Инцково извињење или прекида комуникацију

Председавајући Председништва БИХ Младен Иванић изјавио је за РТС да је поређење РС са НДХ увреда за све грађане БиХ. Од високог представника Валентина Инцка очекује јавно извињење и у случају да оно изостане прекинуће комуникацију са тим међународним представником, рекао је Иванић.

"Изјава високог представника у којој је поредио Републику Српску са Независном државом Хрватском је једна од најгнуснијих ствари који је себи могао да дозволи човек који је у БиХ дошао да са мандатом чува мир, и, што је још важније, да чува постојање Републике Српске. Веровати неутралности човека који РС пореди са НДХ, значи бити изузетно политички наиван", истакао је Иванић за РТС.

Према речима српског члана Председништва БиХ, таква реторика би била увредљива и да је дошла од небитног, неважног појединца. "Када тако нешто изговори човек који је ту да обезбеди опстанак РС, онда она добија на тежини", сматра Иванић.

Иванић је поручио да Инцков став није само увреда грађана Републике Српске већ и увреда за све грађане БиХ, све нормалне људе којима је стало да две деценије после рата Босна и Херцеговина не буде место сталних сукоба.

Младен Иванић је рекао да очекује извињење од високог представника.

"Ако и после свих ових реакција то не учини, то значи да верује у то што је рекао и под тим условима не видим више никакву могућност комуникације са Валентином Инцком", закључио је Иванић.

Изјава високог представника међународне заједнице у Босни и Херцеговини Валентина Инцка како је прослава 9. јануара Дана Републике Српске, равна обележавању 10. априла, датума када је 1941. године успостављена Независна Држава Хрватска, од јуче изазива осуде у Републици Српској и у Србији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара