Снег у Македонији довео до прекида саобраћаја

Снег који пада у Македонији изазвао је потпуни прекид саобраћаја на ауто-путу од Скопља до Велеса а због преврнутих камиона је од 19.30 у потпуном прекиду и на путним правцима Кавадарци-Неготино и Охрид-Ресен.

Због снежних падавима забрана за тешка возила уведена је на путевима Маврово-Дебар, Гостивар-Кичево, преко планинског прелаза Стража, Кичево-Охрид, преко прелаза Пресека, Крова Паланка - гранични прелаз са Бугарском Деве Баир, Битољ-Ресен и Ресен-Охрид.

Због камиона који је исклизао на путном праву од Струмуце до Валандова вечерас се саобраћај одвија по једној коловозној траци са наизменичним пропуштањем возила.

Тренутно слаб снег пада у северној Македонији, а Хидрометеролошка служба је најавила да ће се у ноћним сатима снег проширити на целу земљу и постати интензивнији.

Очекује се да се до краја дана у свим деловима земље формира снежни покривач, на планимама преко 50 центиметара, а у нижим деловима ће достићи 10 до 20 центиметара. У Сколу се очекује да се формира снежни покривач од 20 центиметара.

Висина снега, измерена у 16.00, највиша је била у Маврову и износила је 33 центиметра. У Лазарепољу снежни покривач је достигао 27 центиметара, у Тетову 20, на Зајчевом риду код Скопља 11, а Штипу три центиметра.

У петак увече и у данима викенда очекују су поларне температуре које ће ићи испод минус 20 степени, па је Координационо тело Владе Македоније за спречавање криза позвало грађане да се припреме за ниске температуре и да не путују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи