Интерпол објавио фотографије осумњичених за покушај тероризма у Црној Гори

Фотографије двојице држављана Србије и двојице Руса за којима је Црна Гора расписала међународну потерицу, због сумње да су умешани у организацију неуспелог терористичког напада на црногорске државне институције на дан парламентарних избора 16. октобра прошле године, објављене су на Интерполовом сајту.

Како преноси подгоричка Побједа, на Интерполовом сајту објављене су фотографије Едуарда Широкова и Владимира Попова, као и Немање Ристића из Београда и Предрага Богићевића из Крагујевца, осумњичених за тероризам у покушају и стварање криминалне организације.

"Ако имате било какве информације, молимо да ступите у контакт са националном полицијом или Генералним секретаријатом Интерпола", наводи се на црвеној међународној потерници, у којој је записано да се за тим особама трага на основу налога и наредбе за спровођење истраге црногорског правосуђа", пренела је Побједа.

Црна Гора је Србију још почетком децембра прошле године обавестила да потражује Ристића и Богићевића, али они још нису ухапшени.

Према ранијим истражним наводима црногорског Специјалног тужилаштва за борбу против организовног криминала, поменути руски и српски држављани имали су задатак да на дан парламентарних избора, на крају изборног дана, испред зграде Скупштине Црне Горе изазову конфликтну ситуацију у којој би била проглашена победа опозиционог Демократског фронта.

Специјални тужилац за борбу против организованог криминала Миливоје Катнић раније је више пута рекао да ће црногорски органи у потпуности расветлити све околности планираног терористичког напада у Црној Гори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво