Дочек Нове године у региону

Нова година у Црној Гори дочекана је на трговима у пет градова, где се забављало више хиљада људи, пуни су били и хотели а весело је било и у приватним домовима. Бањалучани весело ушли у Нову годину. Сарајево у 2017. уз Дина Мерлина. Више десетина хиљада грађана дочекало је Нову годину на трговима највећих хрватских градова уз ватромет и богат музички програм.Већина Словенаца на отвореном дочекала Нову годину

Подгоричане и њихове госте на Тргу независности забављали су Зоран Калезић и Ненад Кнежевић Кнез, а на Тргу Владимира и Косаре у Бару певала је хрватска естрадна звезда Северина.

На традиционално најмасовнијем дочеку Нове године под ведрим небом у Будви наступили су црногорски бенд "Перпер" и Жељко Јоксимовић.

На тргу у Херцег Новом певао је Џенан Лончаревић, а у Тивту, такође на отвореном, музичка група "Прљаво казалиште".

Тренуци одласка старе и наступања Нове године су обележени бурним ватрометом.
Забава на свим трговима у овим градовима биће настављена и вечерас. 

Подгоричани су Нову годину дочекали у новом хотелу "Хилтон", а Колашинци и њихови гости веселили су се у хотелу "Шератон", донедавно познатом као "Липка", као у у "Бјанки".

Хотели на Жабљаку, такође су попуњени, али прави зимски доживљај је ускраћен јер нема снега.

Бањалучане је у Нову годину увела својим наступом Тиајна Дапчевић, а претходили су јој Лукијан Ивановић, Душан Свилар и Александра Радовић.

Присутнима се обратио и градоначелник Игор Радојичић и том приликом им пожелео све најлепше у Новој години. Традиционално, у поноћ је приређен ватромет.

Више хиљада грађана Сарајева и гостију из иностранства дочекало је 2017. на Тргу Босне и Херцеговине уз наступ поп звезде Дине Мерлина.

Упркос ниским температурама организовани дочек Нове године на отвореном привукао је велики број људи, укључујући туристе углавном из суседних земаља.

Уз традиционално одбројавање, испраћај старе и дочек нове године протекао је уз ватромет и музику.

Окупљенима је срецну 2017. годину пожелио градоначелник Сарајева Иво Комшић.

Један део Трга био је претворен у мултимедијалну инсталацију скулптуре стилизоване у облику птице, која спаја уметност и технологију, људе и светове.

Ова скулптура је у последњим секундама 2016. године симболично узлетела носећи поруку слободе и мира свих грађана БиХ.

Ауторка ове мултимедијалне инсталације с којом је Сарајево ушло у нову годину је америчка уметница бх. порекла Едина Селесковић.

Више десетина хиљада грађана дочекало је Нову годину на трговима највећих хрватских градова уз ватромет и богат музички програм.

У Загребу је дочек 2017. организован на више локација у град. Загрепчане и њихове госте на Тргу бана Јелачића. 

Највећи број слављеника у Словенији што због навике, а што због папрених цена у хотелима, Нову годину је дочекао на отвореном.

На градским трговима у Љубљани на којима су их забављали познати састави, а није мањкало на хране и пића, поноћни ватромет дочекало је око 55.000 људи. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара