Информативни разговор због прелепљивања плоче у Јасеновцу

Представници хрватске организације Иницијатива младих за људска права приведени су на информативни разговор пошто су прелепили спомен-обележје у Јасеновцу на којем је уклесан усташки поздрав "За дом спремни".

"Полицијска управа (ПУ) Новска привела је на информативни разговор представнике Иницијативе који су дали изјаву и објаснили овај чин. ПУ ће предмет проследити Државном тужилаштву Хрватске на поступање, могуће је да нас терете за кривично дело", објавила је Иницијатива на Фејсбуку.

У саопштењу је наведено да је "лепо видети да ова држава има неку полицију и неко државно тужилаштво".

"Ми смо већ помислили да не постоје, кад се усташке ознаке некажњено појављују посвуда. Али, дакле, нема помака: уколико промовишете мржњу и насиље – о вама расправљају одбори, оснивају се комисије, а ако станете у одбрану темељних начела Републике, онда када то не учине њене институције – гоне вас", истиче Иницијатива.

Иницијатива младих за људска права прелепила је у четвртак у Јасеновцу спомен обележје погинулим припадницима Хрватских одбрамбених снага (ХОС), војне формације у рату 1990-их, на којем је уклесан усташки поздрав "За дом спремни".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи