Оптужница за ратне злочине на подручју Теслића

Тужилац Посебног одељења за ратне злочине подигао је оптужницу против држављанина Србије Небојше Мировића, званог Нешо и Србијанац, који се терети за ратни злочин над Бошњацима на подручју Теслића.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је Мировић, рођен 1962. године у Београду, настањен у главном граду Србије.

Он је осумњичен да је за време рата у БиХ као припадник полиције у Теслићу починио ратне злочине над жртвама, мушкарцима бошњачке националности са подручја Теслића и околине.

Оптужени се терети да је у пролеће и лето 1992. године, лично, у више наврата, сам или са другим особама, издвајао, затварао и злостављао жртве бошњачке националности, које је мучио, тукао и премлаћивао на различите начине, често и до границе наношења смртних повреда.

Од последица злостављања и нечовечног поступања, један цивил је преминуо након два до три дана, једна жртва се неколико месеци није могла кретати, а многим жртвама, међу којима је био и малолетни дечак, нанете су повреде чије последице и данас осећају.

Оптужени се терети да је починио кривично дело-ратни злочин против цивилног становништва. Тужилаштво ће наводе оптужбе доказивати исказима око 30 сведока и прилагањем више дестина доказних материјала.

Оптужница је прослеђена Суду БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи