Македонија, битка за Теарце

Македонски управни суд наложио понављање гласања у селу Теарце. Уколико у том месту победи опозиција, две највеће партије имаће једнак број посланика у Собрању. На гласању 11. децембра, ВМРО-ДПМНЕ је у 6. изборној јединици освојио 307 гласова више од СДСМ-а.

Постизборна криза у Македонији достигла је врхунац у уторак увече, пошто је Управни суд наложио да се понови гласање у селу Теарце, отварајући, бар теоретски, пут и за промену крајњих изборних резултата.

На бирачком месту у Теарцу, владајући ВМРО-ДПМНЕ имао је само четири гласа више од СДСМ-а. 

Лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски још је раније најавио да његова странка неће учествовати на поновљеном гласању.

Одлука која је објављена на сајту суда, противна је одлуци Државне изборне комисије да не уважи приговор СДСМ-а, али је коначна.

Како преноси македонска телевизија Нова, у образложењу одлуке је наведено да је жалба СДСМ-а основана и да је на том бирачком месту било неправилности.

Према прелиминарним резултатима, владајући ВМРО-ДОМНЕ има 51 посланика у Собрању, односно два више од ривалске СДСМ. Уколико опозиција победи у селу Теарце, обе странке имаће по 50 посланика.

У селу Теарце је пре десетак дана гласало 714 бирача, ВМРО-ДПМНЕ освојио је свега четири гласа више од СДСМ-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи