Хрватски матуранти са кукастим крстом

Свршени матуранти у Макарској за службени годишњак школе фотографисали су се уз кукасти крст, носили су мајице с натписом " бер аллес (Ибер алес)", а један од њих предложио је да химна ове генерација матураната буде песма "Јасеновац и Градишка стара".

Дојучерашњи разредна старешина Боженка Павлић тврди да спорне фотографије није видела јер су касниле 24 сата, а онда хитно предате у штампу. Она је оштро осудила своје дојучерашње ученике, рекавши да је шокирана, згрожена, тужна као њихов разредни старешна . Ученица која је била један од уредника годишњака сматра да се ради о несланој шали.

Градоначелник Макарске Марко Ожић Бебек за све је оптужио медије који нападају певача Томпсона, рекавши да такве проблеме праве они који те симболе пошто-пото виде свугде.

Руке пере и директор школе Славко Гудељ који каже да је за инцидент дознао тек јуче и да са свим тим он нема никакве везе јер су годишњак припремали ученици, и то они најбољи, из одбора матураната.

"Деца нису заслужила да их сад стављају на стуб срама! То је нова генерација, неоптерећена старим идеологијама. Нетко нацрта ово, нетко оно", сматра директор Гудељ.

Након што је најављено да ће полиција испитати случај, ученици који су били доступни медијима почели су изражавати жаљење, а ученик који је означен као предлагач песма, сада то негира.

Песму "Јасеновац и Градишка стара" пева Марко Перковић Томсон чије песме врве шовинизмом, а концерти усташком иконографијом у публици која поздравља са "Дом спремни", хвали усташке кољаче и подржава геноцид над Србима у НДХ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво