СДСМ подноси четири тужбе Управном суду

Социјалдемократски савез Македоније (СДСМ) поднеће Управном суду четири жалбе, пошто је свих осам притужби одбацила Државна изборна комисија.

СДСМ наводи да се тужбе, које ће поднети сутра, односе на шесту изборну јединицу, где је најтеснији резултат, пренели су македонски медији.

Како се подсећа, СДСМ је изгубио на изборима за 18.000 гласова. Према пројекцијама, СДСМ ће имати 49 места у паралменту, ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског 51, а политичке странке Албанаца из Македоније 20 посланичких места у Собрању.

"Дужност Управног суда је да размотри све аргументе које садрже наше тужбе. Државна изборна комисија није у потпуноси заштитила изборни процес када је одлучила да одбаци наше притужбе", изјавио је портпарол СДСМ Петре Шилегов.

Шилегов је навео да ће ВМРО-ДПМНЕ отићи у опозицију са следећим саставом парламента.

"Грађани су свесни да су победили и неће пасти на провокације очајне одлазеће партије. Македонија ће имати владу која ће радити у интересу грађана", поручио је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи