Додик: СДА више не може да рачуна на Ердогана и Хилари

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће бошњачке политичаре "ароганција коју показују према Србима, Српској и Хрватима сигурно коштати статуса БиХ".

Додик је у Градишци нагласио да је јуче могао да види да су Бакир Изетбеговић и СДА у силазној путањи што се тиче моћи и организације, преносе бањалучки медији.

"Напустили су их и посланици и не могу да рачунају на своју љубав која је долазила из Турске и на (турског председника Реџепа Тајипа) Ердогана, изгубила им је Хилари Клинтон на изборима", оценио је Додик.

Председник Српске навео je да је сазнао да нема ни већине у Парламентарној скупштини БиХ, као и да она постоји од закона до закона.

"Ако они не желе договор и желе да очувају Уставни суд који ће Србима укидати Дан Републике, нама тај Уставни суд, БиХ и СДА нису потребни и ми ћемо бранити наше позиције", рекао је Додик.

Додик је бошњачке политичаре позвао на договор и додао да ће сами бити криви за неуспех БиХ ако то одбију.

"Та ароганција коју показују према Србима, Српској и Хрватима сигурно ће коштати статуса БиХ. Они су приписивали да је политика Слободана Милошевића крива што је неко отишао из Југославије, па су Срби били криви за све живо. А они сада још горе раде, игноришу све уз помоћ странаца и желе да нам наметну решења, која нећемо", поручио је Додик.

Председник Српске је нагласио да ће оно што хоће СДА у будућности бити све више ирелевантно.

"Њихова позиција која се заснивала на снази међународног фактора је изгубљена и није оно што се могло видети претходних година. Ако не науче ту лекцију, онда ће бити 'потпуни лузери', а колико знам, њихово залагање за БиХ је искључиво у функцији унитаризације, за шта су им потребни послушни Срби и полтрони као ови из Савеза за промене", рекао је Додик.

Уверен је да ће у БиХ доћи до застоја на свим нивоима власти уколико бошњачки политички лидери не прихвате иницијативу СНСД-а и ХДЗ-а БиХ о изменама Закона о Уставном суду БиХ, који предвиђа да у тој институцији више не буде страних судија.

Додик је рекао да ће бошњачки лидери добити овај предлог закона и да ће, како је закључио, "имати доста проблема да кажу да то не прихватају".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво