Учесници Поворке поноса у Подгорици затражили подршку

Овогодишња Парада поноса, под слоганом "Подршка - породична вредност", одржана је у Подгорици. Уз мање присуство полиције, у односу на претходне године, Парада је завршена без инцидената.

Више десетина ЛГБТ активиста и њихових подржавалаца затражило је са четврте Поворке поноса у Подгорици прихватање и подршку од стране својих породица. 

Учесници поворке под слоганом "Подршка - породична вредност" прошетали су пар стотина метара центром Подгорице, а парада је протекао мирно, без инцидената и уз велике мере обезбеђења. 

"Тражимо подршку од оних до којих нам не највише стало, јер само ако саопштимо породицама да смо то што јесмо - можемо имати искрен и прави однос", казао је председник "Квир Монтенегро", асоцијације која је организовала Параду поноса Данијел Калезић.

Поворци су присуствовали чланови породица припадника ЛГБТ заједнице, представници црногорске владе, дипломатског кора, невладиних организација, медија, и политичких партија.

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка честитао је организаторима на "свести, снази и вери у то што раде".

Он је поручио да је Влада Црне Горе одлучна у намери да настави са радом на унапређењу сарадње с ЛГБТ заједницом.

Присутни су носили транспаренте на којима је писало "једнакост свима", "породица за све", а током шетње станари оближњих зграда су поздрављали поворку.

Парада је као и претходних година одржана уз снажно присуство полиције, која је места одржавања обезбеђивала у неколико концентричних безбедносних кругова, а улице у центру града су од јутарњих сати биле затворене за саобраћај. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара