Иванов: ЕУ да промени приступ према Македонији

Председник Македоније Ђорђе Иванов позвао је амбасадоре држава чланица Европске уније да Унија промени приступ према евроинтеграцијама његове земље.

Како се наводи у саопштењу његове канцеларије, Иванов је оценио да се досадашњи приступ ЕУ показао као неефикасан, пренела је МИА.

"Тренутни приступ није помогао у побољшању политичке културе и културе компромиса и дијалога, као и поштовања институција. Прекид блокаде евроинтеграција Македоније извешће земљу из круга политичких криза и неповерења", рекао је Иванов на састанку са амбасадорима земаља ЕУ који је одржан у петак.

Он је изразио уверење да ће ЕУ и њене чланице подржати Македонију на путу ка ЕУ, као и у примени потребних реформи и националном помирењу након ванредних парламентарних избора, који се одржавају у недељу.

Амбасадори су поздравили позив Иванова на национално помирење оценивши да је то "најхитнији приоритет" у Македонији.

Они су, такође, поздравили његове напоре да се побољшају добросуседски односи и унапреди управљање избегличком кризом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи