Експлодирао теретни воз у Бугарској, седморо мртвих

Седам особа је погинуло, а 30 је повређено, од којих троје тешко, када је теретни воз исклизнуо из шина и екплодирао у Хитрину, на североистоку Бугарске, саопштиле су локалне власти и додале да би биланс жртава могао да буде већи.

До несреће је дошло у 04.40, када је теретни воз, који је превозио течни нафтни гас и тротилен у 16 вагона, исклизнуо из шина, што је изазвало две узастопне експлозије услед којих се запалило 20 објеката, преноси Танјуг.

Бугарски премијер Бојко Борисов је изјавио, након што је обишао место несреће, да ће број жртава "сигурно бити већи" и апеловао на грађане да дају крв за повређене, наводи сајт Новините.

Повређени су смештени у болницу у граду Шумен, а многи имају опекотине лица и екстремитета.

Мештани села Хитрино евакуисани су из домова, а они који то нису желели присилно су евакуисани.

Бугарска агенција БТА објавила је да се на телевизијском снимку види да железничка пруга којом се воз кретао пролази тачно кроз село, као и да се несрећа десила у раним јутарњим сатима када је већина становника још спавала.

На гашењу пожара и тражењу преживелих ангажовано је 150 ватрогасаца, а полиција истражује како је дошло до инцидента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво