Црногорска опозиција: Прво расписивање избора, па повратак у парламент

Представници шест опозиционих црногорских партија поручили су да неће прекинути бојкот Скупштине све док не буду заказани нови парламентарни избори у разумном року.

Они су представницима дипломатског кора представили извештај о дешавањима у току изборног дана, поручујући да је тај документ одбрана члана Устава који каже да се не може признати ни успоставити власт која није израз слободно изражене воље грађана на демократским изборима.

Како је рекао председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић, у извештају су наведене све злоупотребе које су се дешавале у предизборном и изборном процесу и сав антидемократски карактер изборног дана.

"Ширење страха и панике, изазвано саопштењима Специјалног државног тужилаштва и Управе полиције, директно је утицало и на опредељење и на излазност бирача, посебно опозиционих и бирача мањинских народа", рекао је Бечић, преноси РТЦГ.

Како је оценио, изборе је одлучило мање од један одсто укупног бирачког тела, јер је опозиција, упркос условима, освојила рекордан број гласова.

Бечић је наагласио да се бојкот опозиције као одговор потпуно оправдана и одговарајућа мера у овим околностима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи