Додик: Увек сам за референдум

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Срби и Хрвати не желе централно уређену БиХ и да су Срби посебно незадовољни радом правосуђа.

На молбу новинара у Влади Србије да прокоментарише предвиђања још једног референдума, који би се бавио испитивањем рада правосуђа у БиХ, Милорад Додик је рекао да он о томе стално говори и да то за њега није ништа ново.

"Ја сам за референдум био и јуче, и данас, и сваки дан сам за референдум, а када ћемо и који рефрендум одржати, обавестићемо", рекао је Додик.

Истакао је да је од самог постављања суда и тужилаштва мимо Устава БиХ била
јасна намера дисциплиновања РС и криминализовања свега у Српској.

Додик је рекао да се Република Српска залаже за децентрализацију, као што је случај у неким европским земљама попут Белгије, Шпаније и Немачке, али да "муслимани покушавају да наметну своју логику".

"“То је време прошло, нећете добити ништа што је ствар наше воље”", поручио је Додик.

Још једном је поновио да у Уставном суду БиХ “седе три странца који одлучују, а "немају појма о чему се ради"” и назвао их најобичнијим хохштаплерима и криминалцима.

"“Данас је страх од тужилаштва и онога што раде муслимани. Ево Николас Хил, са којим нисам био у добрим односима, када је одлазио из америчке амбасде где је био отправник послова две године и главни човек, пошто нису имали амбасадора, на Твитеру је написао да одлази незадовољан зато што је владајућа муслиманска партија поклопила правосуђе у БиХ и да то не води ни у шта добро", рекао је Додик.

Према његовим речима, када Срби у БиХ о томе говоре, одмах се сви уједине против.

"“Суд и тужилаштво у БиХ су намештени само да суде Србима за наводне ратне злочине и да све Србе, који по њима нису успели да огрезну у ратном злочину, направе лоповима и криминалцима зато што су живи. Њима је најважније да држе атмостферу сталног прогона, а то је оно што су Турци радили у Србији када су одлучили да посеку све кнезове", сматра Додик.

Према његовим речима, на делу је "пузајућа сеча свих важних Срба у РС".

Навео је да и у редовима Срба у РС "има оних који оду код њих и буду сервилни и дозвољавају да у БиХ вршљају муџахедини".

Додик је навео да је тренутно најважнија тема у БиХ масовно усељење Арапа и да се о томе сада води истрага.

"Када сам рекао пре три године да је план да се направе куће и насеља која ће увести 100.000 или 500.000 људи из тог света, онда су рекли да сам националиста. Што се ви сада борите против тога?", упитао је Додик.

Поручио је да Срби у РС више неће трпети такав третман и да је највећи проблем подељеност и то што су се Срби у заједничким институцијама одметнули од РС.

"Тамо врше најбезочнију издају и ставили су се у функцију Бакира Изетбеговића. Имаћемо и изборе и надам се да ће народ изабрати структуру која може да одбрани РС, јер јака РС има право на свој живот, а нејака ће бити предмет мешетарење многих", нагласио је Додик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво