Европски лидери задовољни победом Ван дер Белена

Председник Европског савета Доналд Туск, председник Француске Франсоа Оланд и председник Европског парламента Мартин Шулц поздравили су победу независног кандидата на аустријским председничким изборима Александера ван дер Белена, оценивши је као победу европског јединства.

Председник Европског савета Доналд Туск је Ван дер Белену честитао на победи, оценивши да његова победа значи "јачање европског јединства у време многих изазова".

"У време када се суочавамо са многим изазовима, наставак конструктивног доприноса Аустрије у проналажењу заједничких европских решења и одржања нашег европског јединства остаје од кључне важности", поручио је Туск у саопштењу, пренео је АФП.

Председник Француске Франсоа Оланд оценио је победу Ван дер Белена као глас за европско јединство и толеранцију.

"Грађани Аустрије су изабрали Европу и отвореност", рекао је Оланд, преноси АП.

Председник Француске је Ван дер Белену честитао на чистој и неспорној победи.

Kако преноси Бета, и председник Европског парламента Мартин Шулц такође је поздравио Ван дер Беленову победу и оценио да је то "тежак пораз национализма и антиевропског популизма".

После 100 одсто пребројаних гласова на биралиштима, победник на данашњим председничким изборима у Аустрији, независни кандидат Александер ван дер Белен, освојио је 51,69 одсто гласова, а његов противканидат из десничарске Слободарске партије (ФПО) Норберт Хофер 48,32 одсто гласова.

У ове резултате нису укључени гласови предати путем поште, на основу којих ће Ван дер Белен, према процени института АРГЕ, освојити укупно 53,3 одсто гласова, док ће Хофер пасти на 46,7.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи