Хофер фаворит кладионица

Кандидат Слободарске партије Аустрије (ФПО) Норберт Хофер фаворит је кладионица на данашњим изборима за председника Аустрије.

Око 6,4 милиона Аустријанаца данас има могућност да у трећем покушају ове године изабере новог председника Аустрије, а бирају између Хофера и кандидата којег је подржала странка Зелених Александер ван дер Белена.

У три највеће кладионице у Аустрији Хофер је фаворит.

У кладионици "Bet-at-Home" квота за Хофера је 1.55, а за Ван дер Белена 2.30, код кладионице "Mr Green" је слична ситуација – Хофер 1.45, Ван дер Белен 2.50.

У кладионици "William Hil", Хофер је још изразитији фаворит са квотом од 1.33.

Експерти су јединствени у оцени да ће председнички избори и овај пут бити одлучен у Бечу.

Главни разлог за то је Ван дер Белен у главном граду Аустрије, на прошлом гласању, које је поништено, освојио чак 63,3 одсто гласова, што овај пут, због подела у Социјалдемократској партији (СПО), највероватније неће моћи да понови, јер та странка нема јединствену линију око подршке овог кандидата.

Уз то, лидер СПО-а и канцелар Кристијан Керн је пре десетак дана био у телевизијском дуелу са лидером ФПО-а Хајнц-Кристијаном Штрахеом и тада био политичким умерен, подстицајући спекулације да би могло доћи до сарадње две странке.

Такође је, за коначни избор, веома важно ко ће победити у покрајини Горња Аустрија, јер је тамо Ван дер Белен, захваљујући гласовима предатих путем поште, на прошлом гласању, остварио предност.

Инач,е први политичар који је данас гласао био је доскорашњи председник Аустрије Хајнц Фишер, који је у 8.15 изашао на биралиште у Бечу.

Он је уочи избора изразио уверење да ће од њега подржавани кандидат Ван дер Белен бити његов наследник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара