Хофер: Приступање Србије ЕУ у интересу Аустрије

Кандидат Слободарске партије Аустрије (ФПО) на председничким изборима, који се одржавају сутра, Норберт Хофер истиче да би чланство Србије у ЕУ било у интересу Аустрије.

Норберт Хофер је у изјави Танјугу рекао да би приступање Србије ЕУ сигурно требало поздравити и да би било у интересу Аустрије, која ће јој и даље пружати подршку на том путу.

Хофер је изразио задовољство што је српски премијер, на почетку свог новог мандата, изабрао Аустрију као дестинацију за прву посету иностранству.

"То показује колико се наша земља цени и поштује у Србији. Веома ме, наравно, радује та одлука и требало би да јој буде поклоњена већа пажња. Надам се да ћу као председник Аустрије моћи да допринесем даљем продубљивању повезаности наше две земље. Већ сада негујем редовне контакте са српским политичарима и пријатељски са њима размењујем мишљење", рекао је Хофер.

Хофер најављује да би, ако буде изабран за председника, појачао политичку сарадњу.

Његова политика према Србији, како је објаснио, била би политика која би подвлачила значај пријатељства између Аустрије и Србије, политика која би Србима који живе у Аустрији прилазила с поштовањем и симпатијама.

Што се тиче Аустрије на међународном политичком терену, она би требало да буде свесна своје неутралности и заузме посредничку позицију.

"Некадашњи аустријски канцелар Бруно Крајски је доказао да наша земља може дати сјајан допринос на дипломатском паркету"“, истакао је Хофер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво