Шербеџија упутио отворено писмо Медведу

Ваша исхитрена и опасна објава о мојим наводним изјавама која је преузета из жуте штампе једне стране државе изазвала је праву лавину огорчења у хрватским медијима и ви сте ме ставили у крајње неугодну и опасну ситуацију у којој се морам оправдавати за нешто што нисам никада мислио, рекао, навео је Раде Шербеџија у отвореном писму Министарству бранитеља.

Глумац Раде Шербеџија је упутио отворено писмо хрватском министру бранитеља Томи Медведу, у којем наводи да то министарство, упркос томе што је демантовао, још није признало да га је неправедно оптужило на основу нетачних и произвољних тумачења онога што је говорио на Београдском сајму књига.

Шербеџија је у писму рекао да у интервјуу на Београдском сајму књига није ни једном речју споменуо оружани сукоб у Хрватској, хрватске ветеране, хрватске генерале ни Хаг, наводећи да је од бројних присутних медија само неколицина жуте штампе искривила његове речи, на основу чега је, додаје, Министарство бранитеља "несмотрено и без провере аутентичности" послало саопштење у којем се он оптужује.

Истиче да на писање портала и жуте штампе већ дуго не реагује, али да сматра да је то неодговоран поступак једне државне институције, преноси Хина.

"Ја читав свој живот у тешким временима у којима смо живели и кроз која још увек пролазимо желим спајати људе и надам се да ћемо једнога дана изаћи из кругова насиља и страдања у која нас је наша прошлост утопила. То неке иритира, али уверен сам да Хрватска иде према грађењу једног слободног и демократског друштва у којем ће неке нове генерације срећније расти", нагласио је Шербеџија.

Подсетио је да је његов адвокат Чедо Продановић већ упутио два писма и приложио транскрипт и аудио-снимак са прес-конференције у Београду са циљем да се демантују нетачни и лажни наводи онога што је тамо рекао, али да Министарство бранитеља, упркос томе, до данас није хрватској јавности објаснило да је располагало нетачним наводима.

"Ваша исхитрена и опасна објава о мојим наводним изјавама која је преузета из жуте штампе једне стране државе изазвала је праву лавину огорчења у хрватским медијима и ви сте ме ставили у крајње неугодну и опасну ситуацију у којој се морам оправдавати за нешто што нисам никада мислио, рекао", навео је Шербеџија у отвореном писму Министарству бранитеља.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се