Пленковић поздравио ослобађање бивших припадника ХВО

Хрватски премијер Андреј Пленковић поздравио је одлуку Суда БиХ о укидању притвора за групу бивших припадника ХВО, ухапшених крајем октобра у Орашју, под сумњом да су одговорни за ратне злочине почињене над Србима на подручју Босанске Посавине.

Андреј Пленковић је на почетку седнице владе рекао да ће Хрватска, поштујући независност правосудних институција БиХ, деветорици хрватских држављана пружити сву потребну помоћ.

"Остајемо при ставу да ћемо пружити и конзуларну и правну и материјалну помоћ осумњиченима, наравно поштујући независност правосудних институција БиХ. И у свим нашим напорима тражити решења која су на црти заштите хрватских интереса и хрватских држављана", рекао је Пленковић, пренела је Хина.

Суд БиХ одбацио је јуче захтев Тужилаштва да се групи држављања Хрватске из Орашја продужи притвор због сумње да су починили ратни злочин над српским цивилима. Они ће се, како је саопштено, бранити са слободе.

Из притвора су пуштени, уз посебне мере.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи