Пленковић са представницима Хрвата у Србији

Хрватски премијер Андреј Пленковић састао се у Банским дворима с представницима Хрвата у Србији, који су га упознали са отвореним питањима и изазовима са којима се суочава хрватска мањина, пренео је портал "Индекс".

Положај Хрвата у Србији биће, како је најављено, једна од главних тема у разговорима Загреба и Београда.

Код премијера Пленковића су били Томислав Жигманов, председник Демократског савеза Хрвата у Војводини, и Славен Бачић, председник Хрватског националног већа.

Пленковић је, како се наводи, поновно изразио свој став о нужности поштовања права хрватске мањине у Србији, на начин како то чини хрватска влада ради када је реч о српској мањини у Хрватској.

"Сматрамо да њихов положај нашом активном политиком, посебно кроз рад Централне државне комисије за Хрвате изван Хрватске, кроз рад Министарства спољних и европских послова, као и кроз пројекте, можемо ојачати њихов положај и у погледу заступљености у представничким телима, њихових културних права, образовног система, као и учешћем у медијском животу и на сваки други начин", рекао је Пленковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи