Пуштени из притвора припадници ХВО осумњичени за злочин у Орашју

Осумњичени држављани Хрватске за злочин над српским цивилима у Орашју, након истека једномесечног притвора, пуштени су на слободу, уз посебне мере забране.

Суд БиХ донео је решење којим је одбијен предлог Тужилаштва БиХ о продужењу притвора.

Осумњиченима Ђури Матузовићу, Иви Оршолићу, Тади Оршолићу, Марку Доминиковићу, Јоси Недићу, Марку Блажановићу, Мати Живковићу, Анти Живковићу и Стјепи Ђурићу одређене су мере забране напуштања места боравишта, уз обавезу овлашћених службених лица да најмање два пута дневно, насумично, контролишу да ли осумњичени бораве на назначеним адресама.

Одређена им је и забрана путовања, уз привремено одузимање свих путних исправа, као и забрана издавања нових и забрану коришћења личне карте за прелазак државне границе.

Забрањено им је и састајање са одређеним лицима - међусобно контактирање на било који начин, те контактирање са саизвршиоцима, сведоцима Тужилаштва БиХ као и приближавање тим особама на удаљености од 100 метара, пренеле су агенције.

Осумњиченима је забрањено и контактирање са свим представницима штампаних и електронских медија на околности које се тичу овог кривичног поступка.

Изречене мере забране могу трајати док за тим постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости мера забране вршиће се свака два месеца.

У случају да осумњичени прекрше изречене мере забране, може им се одредити мера притвора.

Ђуро Матузовић, Иво Оршолић, Тадо Оршолић, Марко Доминковић, Јосо Недић, Марко Баотић, Марко Блажановић, Мато Живковић, Анто Живковић и Стјепо Ђурић су осумњичени да су починили кривично дело злочини против човечности.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара