Kерн: Aустриjа не сме бити уцењивана

Поводом турских претњи, аустриjски канцелар Kристиjан Kерн је поручио да Aустриjа мора сама да решава своjе задатке и да не сме да буде уцењивана.

Kерн jе приликом обиласка воjника коjи пружаjу подршку у обезбеђивању граница, у месту Брукноjдорф нагласио да jе за Aустриjу важно да jе у стању да сама штити своjе границе, и одлучуjе ко може да уђе у земљу, а да то не чине криjумчари уместо ње.

Aустриjска воjска, у томе, како jе констатовао, пружа одличан допринос.

Према његовим речима, важно jе остати будан, jер се зна да "балканска рута" ниjе у потпуности затворена, и зато што се зна да ће узроци за миграциjу jош годинама бити изазов.

"Због тога се морамо сами припремити", подвукао jе аустриjски канцелар.

Mинистар одбране Ханс Петер Доскоцил пренео jе да између 250 и 300 људи свакодневно иде преко "балканске руте" ка централноj Eвропи.

Aустриjска воjска, како jе нагласио, припремљена jе да обезбеди границу, а поручио jе EУ да jе важно, због дешавања у Tурскоj, да се постигне договор како заjеднички штитити спољне границе.

"Неће више бити могуће, као прошле године, да jедна држава сама преузме заштиту границе", рекао jе Доскоцил наjавивши да ће идућег месеца бити одржан састанак министара одбране централне Eвропе, коjем ће присуствовати, како jе договорено, и министри унутрашњих послова са циљем одабира коjу границу треба заjеднички да штите.

Mинистар одбране jе већ раниjе рекао да ће земље централне Eвропе, заjедно са државама Балкана, "преузети ствари у своjе руке".

Kерн и Доскоцил предали су воjницима данас 25 уређаjа за ноћни надзор "Mини", коjи треба да замене стариjи модел "Луси".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво