Рама у Берлину, Албанија слави Дан незавиности

Албанци у "Албанији, региону и шире" су захвални на подршци Немачке у процесу европских интеграција, рекао је премијер те земље Еди Рама канцеларки Ангели Меркел.

Док Албанија данас слави Дан незавиности, премијер те земље Еди Рама борави у Берлину где је разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел о кључној фази те државе на путу ка ЕУ.

Рама, који је захвалио Меркеловој на томе што га је за три године примила три пута, изјавио је на заједничкој конференцији за новинаре да су Албанци у "Албанији, региону и шире" захвални на подршци Немачке у процесу европских интеграција.

"Берлински процес постао је инспирација за Албанију и друге земље региона", рекао је Рама, преноси АТА.

Албанија, додао је Рама, прихвата услове који су наведени у препорукама Европске комисије.

Меркелова је похвалила напредак Албаније, додајући да Немачка пружа подршку Албанији пре свега када је реч о реформи судског система.

Указала је на пет приоритета ЕК који укључују спровођење реформе судства, борбу против организованог криминала и корупције, као и кораке који морају бити спроведени.

За то време у Албанији се прославља Дан незавиности, а у дворишту Министарства одбране су тим поводом изложени примерци оружја које је Албанија имала пре него што је модернизовала своју војску ступањем у НАТО 2009. године.

Изложена су два авиона "миг-19" кинеске производње, ракете, транспортна возила, пушке, али и бункер из времена комунистичког режима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво