Две недеље пред изборе, велика предност за ВМРО-ДПМНЕ

Најновије истраживање агенције Брима Галуп показује да је партије Николе Груевског у великој предности две недеље пред парламентарне изборе у Македонији. Међу албанским странкама, најпопуларнија Демократска унија за интеграције Алија Ахметија, испред Бесе и Демократске партије Албанаца.

Истраживање показује да је предност Груевског у односу на његовог политичког противника Зорана Заева готово удвостручена – глас за ВМРО-ДПМНЕ би дало 20,8 одсто испитаника, а СДСМ-у 11 одсто.

Поверење Демократској унији за интеграцију Алија Ахметија би указало 5,6 одсто бирача, за ДПА 2,8, а за Бесу 2,5 одсто испитаника. 

Када би могућност гласа имали само македонски бирачи, резултати би било нешто другачији: За ВМРО-ДПМНЕ гласало би 28,6 одсто гласача, а за СДСМ њих 13,1.

За грађане, показује истраживање, приоритет приликом избора партије биће побољшање животног стандарда, запослености и пораст личних примања.

"Брима Галуп", реномирана агенција за истраживање јавног мњења, спровела је анкету на репрезентативном узорку од 1006 испитаника, у периоду од 11. до 17. новембра.

Парламентарни избори у Македонији биће одржани 11. децембра. У земљи која има око два милиона становника, четвртину чине Албанци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи