Иван Брајовић нови председник Скупштине Црне Горе

Новоизабрани председник црногорског парламента, лидер партије Социјалдемократе Иван Брајовић, рекао је да ће скупштину под његовим руководством одликовати озбиљност, стручност, ефикасност и професионализам.

Иван Брајовић је у обраћању посланицима Скупштине, рекао да нема потеза којег би се постидео у својој 27-годишњој политичкој каријери.

Његов партијски колега Вујица Лазовић је у образложењу предлога да Брајовић буде председник Скупштине рекао да нови шеф црногорског парламента гарантује наставак процеса који представљају стратешке циљеве Црне Горе.

Седници Скупштине није присуствовала опозиција која је раније најавила бојкот рада парламента, јер је незадовољна исходом парламентарних избора који су одржани 16. октобра.

Брајовић је рекао да је одлука опозиције на њој да ли ће учествовати у раду Скупштине, али да их радо очекује.

Парламентарну већину у Скупштини од 42 посланика чине Демократска партија социјалиста (ДПС), Социјалдемократске, затим, Бошњачка странка (БС), Хрватска грађанска иницијатива (ХГИ) и коалиција "Албанци одлучно".

Те партије ће, како је најављено, формирати и нову Владу Црне Горе, чији је мандатар заменик председника ДПС-а Душко Марковић.

Мандатар за формирање нове црногорске владе Душко Марковић предложиће Скупштини у понедељак, 28. новембра, састав и програм владе пошто се са мањинским странкама и Социјалдемократијом договорио о расподели власти, саопштио је ДПС.

Брајовић је дуги низ година био високи функционер Социјалдемократске партије (СДП), на чијем је челу Ранко Кривокапић.

Они су се политички разишли у јануару ове године, када је група посланика СДП, окупљена око Кривокапића, гласала против поверења Влади Црне Горе.

Иван Брајовић и фракција СДП окупљена око њега подржали су Владу Мила Ђукановића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара