Иванић: Односи Изетбеговића и Вучића нису добри

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Младен Иванић изјавио је да су односи у региону лоши, напомињући да су односи Хрватске и БиХ погоршани, а да ни односи Београда и Сарајева "нису добри", због чега планира да организује трилатерални састанак.

"Односи Београда и Сарајева нису добри, рекао бих, доминантно односи господина Изетбеговића и господина Вучића", рекао је Иванић за Радио Слободна Европа.

Сматра да Београд носи "неку врсту рана", јер није било осуде напада на Вучића (у Сребреници), али и због отказивања посете председника Србије Томислава Николића.

Према његовим речима, односи између БиХ и Хрватске су погоршани након хапшења бивших припадника Хрватског већа обране (ХВО) у Орашју због сумње да су починили ратне злочине.

Због свега тога Иванић ће, како каже, у наредном периоду покушати да организује заједнички састанак председника и премијера БиХ, Србије и Хрватске.

"Моја идеја, ја ћу то покушати организовати после Нове године, је трилатерални састанак председника и премијера Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске. Мислим да је најлакше да сви заједно седнемо, а не сви појединачно", истакао је Иванић.

Говорећи о политици САД према Балкану, након недавно одржаних избора, Иванић је нагласио да би волео да се Косово врати у састав Србије, али да не верује да ће доћи до промене међународне политике САД.

Иванић је додао и да је стање у Републици Српској и даље катастрофално, јер не постоји владавина права, али да се по неким питањима слаже са Додиком, попут оног да је грешка било бранити једном народу да обележава 9. јануар (Дан РС).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво