Пет иранских миграната ушло у Хрватску из Црне Горе

Хрватска полиција привела је код Дубровника пет миграната из Ирана и одредила им двогодишњу забрану уласка у земљу, а Црној Гори - одакле су илегално прешли границу - најавила њихову реадмисију.

Mигранти су затечени у понедељак ујутро у Конавлима, од којих су двоје имали путне исправе Ирана, док преосталих троје код себе нису имали документе, jaвљају хрватски медији.

Утврђено је да су сви држављани Ирана старости од 25 до 31 године и да су у Хрватску ушли из Црне Горе, пешице преко Дебелог бријега.

Асошијетед прес наводи да притварање пет Иранаца представља редак случај да мигранти покушавају да уђу у Хрватску, чланицу Европске уније, из Црне Горе.

Мигранти, како се наводи, по свој прилици настоје да нађу нове путеве, пошто су земље дуж такозване балканске руте појачале контроле граница.

Агенција додаје да је око 7.000 миграната "заглављено" у Србији пошто су за њих Мађарска и Хрватска затвориле своје границе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво