Шефови дипломатија ЕУ за отварање преговора са Албанијом

Министри иностраних послова Европске уније сагласили су се у Бриселу са лидерима Уније да се у децембру предложи покретање преговора о чланству с Албанијом, рекао је шеф италијанске дипломатије Паоло Ђентилони.

Ђентилони је нагласио да је "Балкану потребна стабилност, јер то је област у којем се одувек игра крајње осетљива игра" и рекао да су се шефови дипломатија ЕУ сагласили да почну преговори с Тираном, пошто је о томе повољну оцену дала Европска комисија.

Италија и Аустрија су то посебно затражили, додао је Ђентилони и истакао да је то важан резултат на којем је Италија радила протеклих година и знак је у овом тренутку да је Европа способна да себи привуче партнере.

По речима италијанског министра, Албанија је земља с већинским исламским живљем.

Како је оценио, "чињеница да је у сложеним тренуцима за Европску унију, на основу мишљења Европске комисије постигнут једногласан став министара да постоје услови да се у децембру одобри покретање преговора о чланству ЕУ, представља добар знак њене животне снаге".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи