Пожар у ФК Вележ, горели аутомобили у Мостару и Чапљини

У просторијама мостарског "Фудбалског клуба Вележ" избио пожар чији је узрок још увек непознат. Управа клуба сматра да је подметнут. Регистрована су још два пожара и то у Мостару и Чапљини, где су горела путничка возила, преносе медији у БиХ.

Портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић рекао је да је пожар регистрован у 6.30 сати и да је изгорео вешерај на стадиону Врапчићи на којем Вележ игра своје утакмице.

"На терену су противпожарни инспектори и службеници криминалистичке полиције тако да ћемо током дана или сутра знати узроке пожара. Пожар је стављен под контролу, а материјална штета није процењена", рекао је за Марић за портал Кликс.

С друге стране, Управа "Фудбалског клуба Вележ" сматра да је пожаром нанесена штета од око 10.000 конвертабилних марака те да је највероватније подметнут.

"Ми не знамо разлоге за ово, нисмо имали никакве претње, али из свега само можемо изаћи јачи. Ово не може бити случајност иако ја не могу дати потпуну информацију јер је за то надлежна полиција, али чим смо пронашли флашу и чим је прозор разбијен, претпостављамо да је подметнут", рекао је за Кликс директор клуба Химзо Ђонко.

Из Оперативног центра Цивилне заштите Хрватско-неретванског кантона (ХНК) саопштено шта је да су регистрована још два пожара и у оба случаја горела су путничка возила, преносе медији у БиХ.

У 1.43 пријављено је да гори аутомобил у Илићкој улици у Мостару, а у 1.30 да гори возило испред породичне куће у Вишићима у Чапљини.

Узроци ових пожара, такође, нису саопштени.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво