Книн, православни гробови на удару селективне бирократије

На низу гробница, углавном православних, на градском гробљу у Книну залепљена су обавештења о неплаћеним рачунима за гробну накнаду с претњом "деложацијом" покојника, пишу хрватски медији.

У обавештењу фирме "Чистоћа и зеленило" наводи се да одређено гробно место "нема евидентираног корисника у гробноj евиденцији и положајном плану гробних места и гробница и да за исто није плаћена гробна накнада десет година", преноси Вечерњи лист на сајту писање портала Трис.

"На основу те чињенице, а у складу са чланом 14 Закона о гробљима, то гробно место сматра се напуштеним и може се поновно доделити на коришћење", пише у обавештењу.

Портал Трис истиче да су обавештења неселективно лепљена и на гробове корисника чије породице уредно плаћају гробну накнаду, па тако преноси сведочење једног мушкарца који је посетио книнско гробље.

Он је рекао и да у таквом потезу "види настојање једне јавне институције да избрише све трагове постојања Срба у Книну", а порталу је послао фотографије "наружених" гробова и потврде о плаћеној гробној накнади за породичну гробницу на којој је нашао претњу.

"Случајно или не, обавештења се налазе углавном на гробовима православаца", преноси портал.

Фирма "Чистоћа и зеленило" није одговорила на питање портала о том случају.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво