Опозиција у Црној Гори апелује да се резултати избора не саопште

Две странке и две опозиционе коалиције позвале су Државну изборну комисију да не проглашава коначан резултат парламентарних избора који су одржани 16. октобра, док се не расветли случај хапшења групе српских држављана ноћ уочи избора у Црној Гори.

У саопштењу опозиционих странака се наводи да оне не прихватају резултат док се, како су објаснили, не расветли и до краја правно не процесуира случај "криминално-терористичког атака на институције система", званог "државни удар", у дану одржавања парламентарних и локалних избора.

"С тим у вези, овим отвореним писмом тражимо од вас да не проглашавате коначне резултате избора, с обзиром да до овог тренутка ниједан државни орган није доказао ниједну чињеницу у вези са поменутим тешким кривичним делом криминалног удруживања са покушајем тероризма", наводи се у саопштењу.

Прогласити коначне резултате у светлу ових навода продубило би ионако тешку политичку кризу у којој се налази Црна Гора, поручују опозициони Демократски фронт, Велика коалиција "Кључ", Демократе и Социјалдемократска партија.

Они позивају и представнике мањинских политичких странака да их подрже подржавајући тако, како кажу, "истовремено и властиту потребу да Црна Гора буде стабилно друштво у којем се избори неће одвијати под претњама рушења државе и уставноправног поретка".

"Истовремено, очекујемо од представника међународне заједнице да на адекватан начин третирају новонасталу ситуацију и допринесу политичкој стабилности на којој опозиција инсистира", закључује се у саопштењу опозиције.

Црногорски председник Филип Вујановић рекао је раније данас у Будви да, иако опозиција тражи да се коначни резултати не прогашавају, он очекује да ће они бити саопштени до понедељка, 31. октобра и да ће влада убрзо потом бити формирана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара