Наставница: Ако победи Хофер, имаћемо трећи светски рат

Предизборна кампања у Аустрији, уочи председничких избора, који су заказани за 4. децембар, све више дели друштво, а стигла је и до школа.

Наставница из Холабруна шокирала је ђаке и њихове родитеље упозорењем да би победа кандидата Слободарске партије Аустрије, Норберта Хофера, на председничким изборима значила кретање ка трећем светском рату.

Наставница историје и немачког језика рекла је на настави да ако "дође Хофер, долази и трећи светски рат".

Једна ученица је то пријавила и рекла да наставница буквално "пере мозак" ђацима.

Она је о чудној изјави наставнице информисала родитеље, који су ступили у контакт са послаником слободара Кристијана Лауша, тражећи да се разјасни ситуација.

Наставница је потом негирала такву изјаву, али је и признала да је говорила о Хоферу и светским ратовима, јер је неко тражио њено мишљење.

Канцеларија покрајинске образовне установе најавила је истрагу о том случају и подвлачи да, ако су тврдње истините, онда ће се наставница суочити са последицама.

Тај случај показује колико је Аустрија подељена пред председничке изборе, али и да је кампања веома "прљава" и да је обухватила све сфере живота, па тако и школе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи