Скуп подршке Хилари Клинтон у Сарајеву

Испред сарајевске Катедрале одржан је скуп подршке Демократској кандидаткињи за председника САД Хилари Клинтон, а сличан скуп, за републиканског кандидата Доналда Трампа, биће одржан сутра у Источном Сарајеву.

Организатори кампање "Сарајево гласа за Хилари Клинтон" поручили су да "сви заједно својим симболичним потписом шаљемо поруку љубави и поруку пријатељства у свет", пренео је портал Кликс.

Иницијатор скупа Мирза Хулисић рекао је да му је мотив за организацију скупа то што је, како је истакао, породица Клинтон, а самим тим и Хилари Клинтон велики пријатељ Босне и Херцеговине. "Њени ставови о БиХ су прецизни говоре да је Босна једино могућа као целовита држава у којој су равноправни сви њени народи", рекао је Хулисић.

Од почетка скупљања потписа поред штанда "Сарајево гласа за Хилари Клинтон" зауставило се стотинак грађана главног града Босне и Херцеговине.

Штандом су посебно одушевљени туристи, а свој потпис су дали и грађани чија деца живе и раде у Сједињеним Америчким Државама.

Након потписа подршке за кандидаткињу за председницу САД-а из редова Демократске странке, грађани су на поклон добили по једну мајицу са ликом некадашње Прве даме и државне секретарке Сједињених Америчких Држава.

"Сетимо се кад је не тако далеке 1996. године Хилари заједно са својом ћерком Челси и још неколико јавних особа организовала посету добре воље БиХ. Хилари је у БиХ долазила као сенаторка, као државни секретар САД, као грађанка и као прва дама САД, а управо је БиХ била прва станица њених званичних посета Балкану", наводе између осталог организатори скупа.

Скуп подршке контроверзном кандидату Републиканаца Трампу биће организован сутра у 18 сати на простору парка Гаврило Принцип у источном Сарајеву.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво