Ветерани: Погрешно перцепирана иницијатива преговора са Србијом

Иако се очекивало да ће "Удружење специјалне полиције домовинског рата" изгласати неповерење председнику Јосипу Клему због залагања за преговоре са српским удружењима ветерана, догодило се супротно и он је добио пуну подршку и похвале за свој досадашњи рад.

У саопштењу тог удружења се наводи да Клем ниједну одлуку није донео без одобрења, те да у потпуности подржавају његов рад.

Представници тог удружења одржали су конференцију за новинаре на којој су објаснили да је у јавности створена погрешна перцепција преговора са удружењима ветерана из Србије, те да је циљ њиховог удружења био да на том плану помогну министру Томи Медведу.

"Ако српски ветерани покажу вољу за сарадњом, и ми смо", рекли су представници удружења упитани хоће ли бити састанака "са другом страном".

Ако до састанка дође, то ће, кажу, бити на нивоу институција.

"Нити ћемо ми ићи тамо, нити они вамо. Ако буде баш нека иницијатива, тражићемо да се сусрет одржи у Бриселу", рекли су из тог удружења, пренели су хрватски медији.

Истакли су да им је циљ да нестале траже институције, а не удружења.

Хрватски медији су раније известили да се очекује да Клем буде смењен са места председника "Удружења специјалне полиције домовинског рата" управо због иницијативе за успостављање дијалога са српским ветеранима.

С Милом Милошевићем, председником Удружења војних ветерана Србије, Клем је разговарао почетком октобра. 

Тада је објаснио да се иницијатива за отварањем дијалога јавила месец дана раније, те да су од председнице Колинде Грабар-Китаровић тражили да службено контактира са српским институцијама.

Јосип Ђакић, председник удружења ветерана ХВИДРА и ХДЗ-ов саборски заступник, рекао је да његово удружење не подржава сусрет са српским ветеранима док, како је рекао, не види искрено жаљење.

"То до сада и до данас нисмо ни чули ни видели. Нема искреног извињења, нема искреног жаљења па стога ми немамо шта да разговарамо", рекао је раније Ђакић у Хрватском сабору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво